El carrer d'Àngel Guimerà en una imatge del 1923, realitzada per donar a conèixer la ciutat amb motiu de la celebració del Xè Congrés Català d'Esperanto a l'abril d'aquell mateix any. Aquest carrer era antigament el pas de Cardona, i fou agençat paral·lelament a la urbanització del Passeig l'any 1891, per bé que no s'inaugurà fins el 20 de juny de 1909. Per a l'ocasió, es comptà amb la presència del dramaturg que donà nom al carrer.
Procedència: Arxiu Comarcal del Bages
El carrer d'Àngel Guimerà amb l'emblemàtica casa Padró Xipell, una construcció del 1883, projectada per l'arquitecte Josep Torras i Argullol. Malgrat la puixança que amb el temps prengué aquest carrer, pel juliol de 1927 el diari "Pàtria· denunciava que l'Ajuntament no pensava de moment "adoquinar-lo", abandonant-lo en mig de la pols i el llot pestilent que contínuament l'envaeix, convertint una via tan cèntrica en un vertader focus d'infecció".
Procedència: Arxiu Jaume Pons i Agulló.
El carrer d'Àngel Guimerà en un hivern nevat de principi dels anys trenta del segle XX. Al fons, l'històric i popular fanal en l'actual plaça de Crist Rei, i al costat mateix la fàbrica Lluvià, on ara hi ha l'edifici de Manresa-Centre, a la perllongació Guimerà. A la dreta del fanal, la torre d'en Basomba.
Procedència: Arxiu família Pich i Rosal (fotografies de Josep M. Rosal i d'Argullol)