Descripció i autoria dels webs - Memoria.cat

Descripció i autoria dels webs

Els webs més visitats

Web “La República a Manresa en un clic (1931-1936)”

Web que recull nombrosos recursos sobre el període de la Segona República a Manresa: documents, reproduccions de la premsa, imatges, vídeos i talls de veus de manresans de l’època.

Autors: Joaquim Aloy, Jordi Basiana i Pere Gasol
Disseny: Arnau Aloy
Publicació: Desembre del 2006

Web que presenta més de 2.000 documents, imatges i retalls de premsa sobre els primers vint anys del franquisme a Manresa. Tots els documents són inèdits i alguns són tan il·lustratius que parlen per ells mateixos.
 Aquest volum immens de documentació retrata com era i com actuava un règim de llarga durada, que reprimí els drets més elementals de les persones. El web està en versió catalana i versió castellana.

Autors : Joaquim Aloy i Bosch, Jordi Basiana i Obradors, Josep Castilla i Garcia, Pere Gasol i Pujol, Oriol Luján Feliu
Col·laboradors:  Jordi Bonvehí Castanyer, Miquel Àngel Alfaro Santos

Autor de l’article de “La població”: Xavier Rubio Cano
Disseny del web:   Arnau Aloy i Olivé
Maquetació del web:  PSDaWEB
Publicació:  gener de 2011

Web que recull aplegats els documents relacionats amb el president Lluís Companys que diferents membres de l’Associació Memòria i Història de Manresa hem anat trobant els darrers anys a diferents arxius (Amsterdam, París, Àvila, Salamanca, Barcelona…) o que ens han aportat alguns particulars.

Web que presenta cinc cartes inèdites del president Lluís Companys i sis d’Enric Pérez Farràs, quan estaven empresonats pels Fets del Sis d’Octubre, i cartes inèdites de Pau Casals, Ventura Gassol, Joan Casanovas, Josep Irla, Batista i Roca, Josep Trueta, Pompeu Fabra, entre altres. El fons procedeix de l’industrial i polític Jaume Creus i Ventura.

Autor: Joaquim Aloy
Disseny i maquetació del web:    Arnau Aloy
Publicació: octubre de 2011

Web sobre l’escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella, supervivent de Mauthausen i autor de “K.L.Reich”, un clàssic de la literatura dels camps d’extermini nazis. Inclou fotografies, escrits i documents sonors inèdits amb la veu de Montserrat Roig.

Autor: Joaquim Aloy
Disseny:  Arnau Aloy
Publicació:  gener del 2004   Renovació i ampliació : novembre del 2010

Web sobre els bombardeigs franquistes a Manresa que van produir trenta-cinc morts. Documents, fotografies, articles i una trentena de vídeos de familiars de les víctimes i de testimonis il·lustren aquells fets tràgics.

Autors: Joaquim Aloy i Pere Gasol

Disseny: Arnau Aloy i Olivé

Publicació: Manresa, desembre del 2005

Renovació: Novembre del 2008

Web que recull prop de 300 imatges de la Manresa del finals del segle XIX i principis del segle XX.

Idea: Joaquim Aloy
Disseny: Arnau Aloy
Publicació: Maig del 2007

Descripció de l’enderroc de 7 esglésies manresanes durant la Guerra Civil i de com s’aconseguí evitar la demolició de la basílica de la Seu. Imatges del paisatge urbà de Manresa abans, durant i després dels enderrocs.

Autor: Joaquim Aloy
Disseny: Arnau Aloy
Publicació: Març del 2002

Web que recull 49 entrevistes a manresans sobre les presons i els camps de concentració franquistes. 23 d’aquestes persones van patir en pròpia carn  la pèrdua de llibertat.

Idea, recerca i entrevistes: Joaquim Aloy, Jordi Basiana i Pere Gasol
Gravació i edició de les entrevistes: Txell Casas, Jorge Caballero i Raynier Buitrago
Col·laboradors: Josep Alert, Pep Castilla
Disseny: Arnau Aloy
Maquetació del contingut: PSDaWEB
Publicació: octubre del 2009

Ofereix informació rellevant sobre els 29 manresans que van ser deportats als camps nazis dels quals 18 hi van perdre la vida. Reuneix documentació localitzada en arxius de la Creu Roja internacional, dels camps de concentració nazis, de França i de Catalunya i fotografies i cartes enviades pels deportats a les seves famílies. També inclou les fotografies de la col·locació de les llambordes stolpersteine davant del seu domicili, col·locades per Gunter Demnig i de l’homenatge solemne que van rebre els deportats a l’Ajuntament.

Autors del web : Jordi Pons i Joaquim Aloy

Autor dels textos del web:  Jordi Pons

Responsables del projecte de les  stolpersteine  Jordi Pons, Ariadna Moyano i Alejandra Ibarra

Disseny del web:  Arnau Aloy

Maquetació del web:  Jordi Griera-Cors i Anna Palomera

Publicació : gener del 2018

 

Web sobre la vida i obra d’un dels millors periodistes de Catalunya, assassinat per la FAI als 29 anys. Conté més de cent articles de la seva producció.

Autor: Joaquim Aloy
Disseny:   Arnau Aloy
Maquetació del contingut: PSDaWEB
Publicació : novembre del 2007.  Renovació i ampliació : novembre del 2010

Web dedicat als “biberons” de la Lleva del Biberó. S’explica què va ser aquesta lleva, la important tasca de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41 i els noms i cognoms dels seus 3.664 “biberons”, 10 entrevistes en vídeo a “biberons” bagencs, realitzades l’any 2019, i cartes i memòries inèdites de gran interés, escrites per “biberons” de la comarca. Una aportació importantíssima a aquest tràgic capítol de la nostra història.

Idea i direcció del projecte: Associació Memòria i Història de Manresa

Continguts del web: Salvador Redó i Martí

Enregistrament i edició de les entrevistes dels “biberons”: Xavier Gil

Digitalització de documents: Mireia Arso Busquets

Maquetació del web: Jordi Griera-Cors

Disseny del web: Arnau Aloy I Olivé

Manresa, desembre del 2019

Ofereix prop d’un centenar dels documents més rellevants de la Generalitat de Catalunya –de temàtiques molt diferents- que, actualment, es troben a l’Archivo General Militar d’Àvila. S’hi compten documents del president Lluís Companys i les 21 actes de les sessions del Consell Executiu de la Generalitat.

Recerca i continguts:  Joaquim Aloy
Maquetació:  Oriol Perramon
Disseny:   Arnau Aloy i Olivé
Publicació: Manresa, gener de 2016

Web que recull, degudament adaptats, els continguts de l’exposició “I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa”, que va tenir lloc al refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença de Manresa entre el 18 de gener i el 3 de març de 2019. També recull les activitats paral·leles que es van portar a terme a l’entorn de la mostra.

L’exposició va ser produïda per l’Associació Memòria i Història de Manresa i l’Ajuntament de Manresa, en col·laboració amb L’Arada Creativitat Social.

Continguts del web: Associació Memòria i Història de Manresa

Maquetació del web: Anna Palomera i Moltó

Disseny del web: Arnau Aloy i Olivé

Manresa, novembre del 2019

Webs República

Ofereix la transcripció del dietari de les bibliotecàries de la Biblioteca Popular de Manresa des dels seus inicis, el 1928, fins al 1939, acompanyat amb més de 500 documents. Inclou les memòries anuals referides a Manresa publicades als Anuaris de les Biblioteques Populars.

Autors del web : Pep Castilla i Joaquim Aloy

Col·laboradors : Marta Curtichs i Pere Gasol

Maquetació del web : Sergi Selvas

Disseny del web : Arnau Aloy

Publicació : febrer del 2018

Conté la relació de més de 1.000 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa durant tot el període republicà (1931-1939).

Autora del web:  Carme Botifoll Benasat
Disseny del Web: Arnau Aloy Olivé
Maquetació del Web: Carme Botifoll Benasat

Els textos, els documents, les imatges i els manuscrits inèdits de l’exposició organitzada per l’Ajuntament de Manresa i el Centre d’Estudi del Bages sobre la República a Manresa i les personalitats més representatives de l’època (març del 2001).

Autors: Joaquim Aloy i Pere Gasol

Disseny: Arnau Aloy i Olivé

Publicació: Març del 2002

Webs Guerra Civil

Web sobre les víctimes mortals de Manresa produïdes per la repressió de la rereguarda republicana i la repressió franquista. Inclou sis curtmetratges (sobre 3 víctimes de cada repressió), entrevistes a Hilari Raguer i mossèn Riba i diversos documents i imatges.

Autors: Joaquim Aloy i Pere Gasol
Disseny: Arnau Aloy
Publicació: novembre del 2008

Web que recull les vivències enregistrades en vídeo de 15 testimonis que van viure la guerra en plena infantesa. Les seves declaracions s’agrupen en els següents apartats: L’esclat de la guerra, la repressió a la rereguarda republicana, col·lectivitzacions i confiscacions, indústries de guerra, l’anticlericalisme i la destrucció d’esglésies, manresans al front de guerra, els refugiats, la fam, aspectes de la vida quotidiana i la retirada dels republicans.

Entrevistes : Joaquim Aloy, Jordi Basiana i Pere Gasol
Disseny del web : Arnau Aloy i Olivé
Maquetació : Arnau Aloy i Olivé i Oriol Perramon i Parcerisas
Col·laboradors : Josep Alert Puig, Pol Huguet Estrada i Jordi Gasol Fíguls
Publicació : març de 2014

Noms i cognoms de les 752 persones relacionades amb Manresa que moriren a conseqüència de la Guerra Civil (1936-39), la repressió franquista i la deportació als camps nazis.

Autors: Joaquim Aloy, Ramon Fons i Pere Gasol
Disseny:  Arnau Aloy
Maquetació del contingut: PSDaWEB
Publicació: Juliol del 2006

Web en català i castellà sobre la fossa comuna del cementiri de Manresa (Bages), amb l’explicació del funcionament dels hospitals de sang a la ciutat (1938-39), la relació completa dels 300 soldats republicans que són enterrats a la fossa i la crònica del solemne acte d’homenatge que se’ls va retre l’abril del 2005.

Autor: Joaquim Aloy
Disseny:  Arnau Aloy
Maquetació del contingut: PSDaWEB
Publicació: Abril del 2004

Conté la relació de més de 1.000 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa durant tot el període republicà (1931-1939).

Autora del web:  Carme Botifoll Benasat
Disseny del Web: Arnau Aloy Olivé
Maquetació del Web: Carme Botifoll Benasat

Transcripció de 125 cartes que Joan Griera i Carreter (Balsareny, 1913-1976), soldat de  la 138 Brigada Mixta, Grup Sanitari, de l’exèrcit de la República, va escriure des del front de guerra entre el març del 1937 i el gener del 1939, a la seva mare i germana, que vivien a Balsareny.

Autor del web: Jordi Griera-Cors
Disseny web: Arnau Aloy
Publicació: desembre de 2018

Treball de final de carrera de Montserrat Espinalt i Sellarés, fonamentat en el periple d’un grup de soldats de lleva i les persones del seu entorn, del municipi del Pont de Vilomara i Rocafort, als anys 30 del segle passat.

Autora del treball: Montserrat Espinalt i Sellarés

Disseny del web: Arnau Aloy i Olivé

Maquetació del web: Jordi Griera-Cors

Publicació: febrer 2019

Web que narra la història cruel i injusta dels darrers dies d’Enric Bosch Tomàs, un manresà que va morir com a conseqüència de la Guerra Civil, el 1939, quan només tenia 18 anys.

Enric Bosch va marxar de Manresa poc abans de l’arribada de l’exèrcit franquista i va aparèixer mort a Lleida al cap de tres setmanes. Consta en la relació de persones enterrades al Valle de los Caídos, però no, les seves seves restes estan al cementiri de Manresa, com es documenta en aquest web.

Text: Joaquim Aloy i Bosch
Disseny i maquetació: Arnau Aloy i Olivé
Manresa, juliol del 2010

Reproducció de les memòries que Lluís Rubiralta i Garriga (Manresa, 1902 – Barcelona, 1980) va escriure sobre el salvament del patrimoni artístic durant la guerra i que el diari Regió7 va publicar entre els mesos de gener i abril del 1981.

Contingut: memòries de Lluís Rubiralta i Garriga titulades “1936-1938: Dos anys, dos mesos i nou dies al servei del patrimoni artístic i històric, sense sou ni retribució”, reproduïdes pel diari Regió7 l’any 1981, amb l’ordenació i selecció del material escrit i gràfic a càrrec de Joaquim Aloy.

Disseny del web: Arnau Aloy i Olivé

Maquetació del web: Jordi Griera-Cors

Manresa, abril del 2018

Webs Franquisme i Transició

Web sobre les víctimes mortals de Manresa produïdes per la repressió de la rereguarda republicana i la repressió franquista. Inclou sis curtmetratges (sobre 3 víctimes de cada repressió), entrevistes a Hilari Raguer i mossèn Riba i diversos documents i imatges.

Autors: Joaquim Aloy i Pere Gasol
Disseny: Arnau Aloy
Publicació: novembre del 2008

Conté  el cens dels  més de 600 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa que van perdre la feina els primers anys del franquisme i el cens del personal readmès.  També es poden consultar les persones de la plantilla municipal que van patir, a més de la depuració, la repressió franquista: execució, empresonament, exili.

Idea:  Joaquim Aloy
Autora del web: Carme Botifoll Benasat
Recerca documentació: Joaquim Aloy Bosch i Carme Botifoll Benasat
Maquetació del Web: Carme Botifoll Benasat
Disseny del Web: Arnau Aloy Olivé
Publicació: desembre del 2018

Reproducció de les memòries de Francisco Gros Mateo on relata, principalment, els records de la seva estada a la presó de Manresa, entre els anys 1939 i 1942, en plena postguerra franquista.

Autor: Josep Alert i Puig.

Disseny del web: Arnau Aloy i Olivé.

Maquetació: Oriol Perramon i Parcerisas.

Recerca documental: Conxita Parcerisas i Estruch.

Manresa, abril de 2014

El sumari judicial de Rafael Corvinos Barraca, president del Comitè Revolucionari i Antifeixista de Manresa i tinent d’alcalde durant la Guerra Civil, amb els documents classificats i comentats.

Autor: Josep Alert i Puig.
Disseny i maquetació del web: Arnau Aloy i Olivé.
Recerca documental: Conxita Parcerisas i Estruch.

Publicació: abril de 2014

Web que explica l’última gran operació repressiva de la dictadura a la Catalunya central: les detencions de 25 militants vinculats a les Plataformes Anticapitalistes, el PSUC i CCOO, 5 dels quals van passar prop de dos mesos entre la presó de Manresa i la Model de Barcelona. Inclou més de 10 hores d’entrevistes, documents inèdits i l’àudio del primer míting del PSUC a Manresa (3-7-1976).

Idea : Joaquim Aloy i Bosch, Jordi Basiana i Obradors i Pere Gasol i Pujol
Recerca: Joaquim Aloy, Jordi Basiana, Pere Gasol, Oriol Lujan Feliu i Jofre Padullés Plata
Redacció: Oriol Lujan Feliu
Entrevistes: Joaquim Aloy, Pere Gasol i Jofre Padullés
Gravació i edició de les entrevistes: Txell Casas Auguet, Dídac Garcia Martinez i Jorge Caballero Ramos
Disseny del web: Arnau Aloy i Olivé
Maquetació del web: http://www.psd-web.com
Publicació: desembre del 2010

La relació dels més de 800 treballadors de la històrica Casa Jorba de Manresa al llarg dels seus 70 anys d’existència.

Relació elaborada a partir d’una llista inèdita de Jaume Navarro Torras, treballador de l’empresa des del 1934, i completada per Josep R. Manuel Sabaté, i de les dades publicades i recopilades, l’any 1980, per Jaume Navarro Torras, Miquel Medalla Padrós i Josep Corominas Soler en un dossier titulat “Amics, records i anys de treball”.

Publicació: juliol del 2017

El prestigiós lingüista i erudit manresà Àngel Servet i Martí (1920-1989) explica el significat d’un centenar de noms de carrers de Manresa i diversos episodis relacionats amb la defensa de la llengua i la cultura catalana durant el franquisme, en uns àudios enregistrats l’any 1978

Autor de l’entrevista:  Joaquim Aloy
Maquetació del Web: Jordi Griera-Cors
Disseny del Web: Arnau Aloy Olivé
Publicació: octubre del 2018

Web que publica íntegre el dietari d’exili “França 1939-1942”, del manresà Vicenç Prat i Brunet,  i una vintena de cartes inèdites seves que adreçà al seu amic Ramon Martí Farreras. Un testimoni colpidor i lúcid de la desfeta republicana i de la diáspora dels perdedors de la guerra civil.

Idea i direcció del projecte: Associació Memòria i Història de Manresa

Continguts: Josep Alert.

Recerca de la documentació: Joaquim Aloy.

Maquetació del web: Jordi Griera-Cors.

Transcripció de les cartes: Josep Alert

Amb el suport del Memorial Democràtic

Manresa, octubre de 2019

Web que presenta l’àudio (d’uns 90 minuts de durada) i documentació inèdita del míting multitudinari celebrat al pavelló del Congost de Manresa, el 10 de setembre del 1976, amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

Autors: Joaquim Aloy i Bosch i Oriol Luján Feliu
Disseny i maquetació del web: Arnau Aloy i Olivé
Procedència de l’àudio del míting: Maria Lluïsa Batlle Sanpera
Publicació: setembre de 2011

Web que recorda el capítol més negre de la història de la Casa Lluvià, el magnífic edifici modernista de Manresa: l’intent premeditat de destrucció de què va ser objecte a finals del franquisme i als primers anys de la transició política com a conseqüència de l’especulació immobiliària. I ho recorda, sobretot, a través de 30 fotografies de les destrosses que s’hi van efectuar.

Autor: Joaquim Aloy
Disseny: Arnau Aloy
Publicació: Manresa, juny del 2008

Fotografies: Lluís Alsedà i Soler, Jordi Pascual Barrera i delegació al Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes

Webs personalitats

El prestigios historiador i inte·lectual Josep Maria Ainaud de Lasarte ens parla de diferents personalitats manresanes, d’alguns fets i personatges de la història de Catalunya i de diverses vivències personals. Especialment destacable, l’explicació sobre la xarxa de col·laboració que, des de Catalunya, treballava amb els aliats durant la II Guerra Mundial i de la qual ell en formava part.

Autors de les entrevistes: Joaquim Aloy i Pere Gasol
Càmera i edició: 
Laia Olivé
Disseny del web: 
  Arnau Aloy
Maquetació del contingut: 
PSDaWEB
Publicació: 
juny del 2009

Web que recull -a través de 20 vídeos- els records i vivències de l’escriptor Josep Maria Espinàs durant la seva estada a Manresa (tardor 1948-primavera 1949) per fer-hi el servei militar com alferes de mílicies.

Entrevista: Josep Alert, Joaquim Aloy i Pere Gasol
Càmera:: Dídac Garcia Martínez
Disseny i maquetació:   Arnau Aloy
Publicació: març del 2010

Publicació del treball de Pep Corral Vilella al voltant del llibre Nits de Barcelona de Josep Maria Planes (1907-1936) i que analitza l’auge de la crònica nocturna i social com a gènere literari en la Barcelona de finals dels anys 1920 i 1930.

Autor: Pep Corral Vilella

Publicació: novembre del 2017

Conté la reproducció i transcripció de 20 cartes que es van enviar els bagencs Francesc Farreras i Duran –que va presidir el Parlament de Catalunya a l’exili- i Joan Planas i Martí, advocat i cap del Servei de Recaptació de Barcelona i província.

Recerca de la documentació i continguts del web : Joaquim Aloy

Elaboració del web : Jordi Griera-Cors

Disseny del web : Arnau Aloy

Publicació : desembre del 2018

Reproducció del text de l’opuscle Pompeu Fabra i la llengua catalana. Biografia per a nois i noies, que el lingüista manresà Àngel Servet i Martí va escriure pensant en els més joves.

Maquetació del web: Jordi Griera-Cors

Publicació: novembre del 2018

El prestigiós lingüista i erudit manresà Àngel Servet i Martí (1920-1989) explica el significat d’un centenar de noms de carrers de Manresa i diversos episodis relacionats amb la defensa de la llengua i la cultura catalana durant el franquisme, en uns àudios enregistrats l’any 1978

Autor de l’entrevista:  Joaquim Aloy
Maquetació del Web: Jordi Griera-Cors
Disseny del Web: Arnau Aloy Olivé
Publicació: octubre del 2018

Web que publica íntegre el dietari d’exili “França 1939-1942”, del manresà Vicenç Prat i Brunet,  i una vintena de cartes inèdites seves que adreçà al seu amic Ramon Martí Farreras. Un testimoni colpidor i lúcid de la desfeta republicana i de la diáspora dels perdedors de la guerra civil.

Idea i direcció del projecte: Associació Memòria i Història de Manresa

Continguts: Josep Alert.

Recerca de la documentació: Joaquim Aloy.

Maquetació del web: Jordi Griera-Cors.

Transcripció de les cartes: Josep Alert

Amb el suport del Memorial Democràtic

Manresa, octubre de 2019

Entrevistes al prestigiós escriptor, historiador i divulgador manresà Josep Tomàs Cabot, on evoca els seus records de la Manresa del temps de la guerra i del franquisme.

Autors de les entrevistes: Joaquim Aloy, Jordi Basiana i Pere Gasol
Càmera i edició: Xavier Gil
Disseny i maquetació del web: Arnau Aloy i Olivé

Amb el suport de la Diputació de Barcelona

Publicació: febrer del 2014

Recull una faceta seva poc divulgada del popularíssim pintor Josep Vila Closes (Manresa, 1921-2005), la del veí compromès de ple amb el “seu” barri (la barriada Saldes-Plaça de Catalunya), un barri que estimava profundament.

Continguts del web : Joaquim Aloy

Disseny : Arnau Aloy i Olivé

Maquetació : Sergi Selvas

Publicació: abril del 2017

Entrevista al manresà Lluís Soldevila i Mominó (Manresa, 1931) on explica molts records de la guerra i la postguerra i publicació de les seves memòries.

Autor de les entrevistes: Joaquim Aloy
Enregistrament de les entrevistes: Georgina Farrando
Redacció i revisió de textos: Josep Alert i Puig
Disseny del web: Arnau Aloy i Olivé
Maquetació: Oriol Perramon i Parcerisas

Amb el suport de la Diputació de Barcelona

Publicació: octubre del 2014

Entrevistes al manresà Jaume Navarro i Torras (1920) on fa memòria de diferents fets, episodis i personatges des de la fi del regnat d’Alfons XIII fins pràcticament als nostres dies. Amb un apartat especial dedicat a Can Jorba, on va treballar tota la vida.

Autors de les entrevistes: Joaquim Aloy i Pere Gasol
Enregistrament de les entrevistes: Dídac Garcia Martínez
Col·laboradors: Josep Alert i Puig, Pol Huguet i Estrada i Jordi Bonvehí i Castanyer
Disseny del web: Arnau Aloy i Olivé
Maquetació: Oriol Perramon i Parcerisas

Amb el suport de la Diputació de Barcelona

Publicació: març del 2014

 

Memòries de Juan Cintas Cintas, un almerienc que va venir a viure a Manresa amb la família l’any 1932. Explica un munt de vivències, des dels records escolars fins a la marxa accidentada cap a la frontera, el 1939, fugint de les tropes franquistes i el seu retorn a Manresa.

Mecanització de les memòries: Jennifer Manzano Cintas

Fotografies: col·lecció de la família Cintas

Publicació: desembre del 2014

Entrevista a Tomàs Mercadal i Fortuny on explica les seves vivències del temps de la guerra, quan, als seus 13 anys, treballava a la farmàcia de l’Hospital de Manresa. Un testimoni d’excepció d’un període especialment difícil de la història de l’Hospital.

Autor de l’entrevista: Joaquim Aloy
Càmera: Txell Casas
Edició dels vídeos, disseny i maquetació del web: Arnau Aloy i Olivé

Publicació: desembre del 2014

Entrevista a l’advocat, erudit i humanista sallentí Xavier Sitjes i Molins. És un rellevant investigador i divulgador especialitzat en patrimoni medieval i barroc. Medalla de la  Ciutat de Manresa al Mèrit Cultural. Home compromès amb la ciutat i el país. Parla dels seus records de la República, la guerra, el franquisme i la transició.

Autors de l’entrevista: Joaquim Aloy i Pere Gasol
Càmera: Dídac Garcia
Edició: Georgina Farrando
Disseny i maquetació del web: Arnau Aloy i Olivé

Publicació: setembre del 2012

Entrevista enregistrada en vídeo al jutge Antonio Doñate Martín, que va exercir com a jutge de primera instància de Manresa del 1970 al 1973.

Autors de l’entrevista: Oriol Luján i Joaquim Aloy
Maquetació del web: Jordi Griera i Arnau Aloy
Càmera i edició: Georgina Farrando
Publicació: juliol de 2018

Entrevista enregistrada en vídeo al jutge Antonio López-Carrasco, una de les persones que va instruir el cas de les detencions i empresonaments que es van produir a Manresa el 1975.

Autors: Joaquim Aloy i Bosch i Oriol Luján Feliu

Càmera i edició: Xavier Gil

Manresa, març del 2012

Reproducció de l’entrevista enregistrada en vídeo a Vicenç Circuns Cuadros, que va patir les penalitats de la rereguarda republicana pel fet de ser una persona ideològicament de dretes i que, per aquest motiu, va haver de passar per diverses presons i, finalment, va ser conduit al Castell de Montjuïc, on va ser jutjat i condemnat a la pena de mort el 1938.

Autor de l’entrevista: Joaquim Aloy

Lloc i data de realització: Manresa, 26-10-2008

Publicació: febrer del 2010

Altres webs

Ofereix dues cròniques manuscrites, de gran rellevància històrica, redactades per les monges dominiques del Convent de Santa Clara de Manresa: un document on es relaten els fets de la Setmana Tràgica, i un altre on es descriuen els fets que afectaren la comunitat entre els anys 1922 i 1958.

Construcció del web : Associació Memòria i Història de Manresa

Maquetació del web : Oriol Perramon

Disseny i elaboració de pdfs : Arnau Aloy i Olivé

Publicació: maig del 2017

Web que ofereix 2.500 fotografies de la històrica Casa Jorba de Manresa

Idea, direcció i coordinació del projecte : Associació Memòria i Història de Manresa
Documentació, selecció de les fotografies i redacció dels textos : Joan M. Serra
Gestió i organització dels documents : Joaquim Aloy
Digitalització dels documents : Marta Pich i Arxiu Comarcal del Bages
Disseny del web: Arnau Aloy
Ordenació i maquetació del web : Guillem Serra i Oriol Perramon
Persones entrevistades : Jaume Navarro Torras, Joan Illa Esparbé i Soledat Jorba Mas
Procedència dels documents i fotografies : Arxiu Lluís G. Jorba Gomis
Publicació : novembre del 2016

Conté el llibre de signatures de la histórica Casa Jorba amb les signatures de persones rellevants que van visitar els Magatzems Jorba de Manresa entre els anys 1907 i 1968.

Autor del web:  Joan Maria Serra
Idea i projecte:  Joaquim Aloy
Digitalització del llibre de signatures:  Marta Pich
Disseny del web: Arnau Aloy i Olivé
Maquetació del web: Jordi Griera-Cors
Procedència de la documentació: Arxiu Lluís G. Jorba Gomis
Publicació: maig del 2018

Web en memòria de la massacre de Srebrenica (Bòsnia) ocorreguda el mes de juliol de 1995. Informes, testimonis, notícies, imatges, vídeos i enllaços sobre el genocidi.

Autor: Joaquim Aloy
Disseny: Arnau Aloy
Maquetació del contingut: PSDaWEB
Publicació: Juliol del 2005

Buscar a tot memoria.cat