Renovem el web dedicat a Jacint Carrió i Vilaseca, manresà deportat a Mauthausen i Gusen - Memoria.cat

Renovem el web dedicat a Jacint Carrió i Vilaseca, manresà deportat a Mauthausen i Gusen

Jacint Carrió i Vilaseca
Autor de la fotografia: Marc Vila Puig (“El Pou de les Lletres”)

El web de www.memoria.cat dedicat a Jacint Carrió i Vilaseca, que es va crear l’any 2010, s’ha renovat i adaptat al format responsive. El nou web, que porta per títol “Jacint Carrió i Vilaseca (1916-2000). Manresà deportat a Mauthausen i Gusen” es pot consultar en aquesta adreça:

www.memoria.cat/jacint-carrio

Entre l’àmplia documentació que ofereix el web, destaquen la quinzena de cartes o targetes que li va enviar Montserrat Roig, que s’hi va posar en contacte quan estava elaborant el llibre Els catalans als camps nazis. L’epistolari dels dos reflecteix una gran estima i respecte mutu. També gràcies a aquestes cartes podem saber com vivia l’escriptora els primers temps de la transició política: “Vaig darrerament molt enfeinada, la vida col·lectiva està cada dia més agitada i els qui col·laborem amb la premsa no donem l’abast. Estem vivint una època apassionant i veure com tot s’està revifant m’anima molt, la veritat”. (9-2-1976).

El web acull notícies, bibliografia, vídeos, fotografies i una dotzena de dibuixos de Daniel Piquée-Audrain sobre Mauthausen comentats per Jacint Carrió. També inclou un apartat dedicat a les seves memòries i els articles que va publicar a la premsa. També s’hi pot llegir una carta del seu amic Joaquim Amat-Piniella i l’opinió de Carrió sobre la seva gran obra, K.L.Reich.

Especialment remarcable és l’apartat “La veu de Jacint Carrió”, amb una quarantena de talls de veu del manresà, la majoria corresponents a una xerrada a un grup d’estudiants de secundària sobre la seva estada als camps nazis.

L’autor del web és Joaquim Aloy. El fons documental procedeix de l’Arxiu Comarcal del Bages, l’Arxiu Municipal de Manresa i l’Arxiu Històric de l’Amical de Mauthausen.

 

Buscar a tot memoria.cat