Any 1923. Primera comunió d'Amat-Piniella. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Concepció Piniella i Blanqué, mare de Joaquim Amat-Piniella, mentre pintava un quadre.
Any 1928. Amat amb la seva mare. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1928. Imatge de Joaquim Amat-Piniella. (Col·lecció Simeó Selga)
7-3-1928. Amat participant en uns jocs esportius organitzats per l'Institut Lluís de Peguera. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
8-5-1928. Una imatge de poca qualitat, però de gran interès, ja que hi trobem grans amics d'Amat-Piniella: Josep Bailina, Simeó Selga, Jaume Herms, etc. Aquest és el grup de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa del curs escolar 1927-1928. Amat és el quart començant per l'esquerra, a la darrera fila. (Col·lecció Simeó Selga)
8-5-1928. Companys del grup de l'Institut Lluís de Peguera. Amat-Piniella és el que es troba més a la dreta, amb la gorra posada. (Col·lecció Simeó Selga)
Institut Lluís de Peguera de Manresa. Classe de divulgació de fisiologia i anatomia humanes. Amat-Piniella és l'alumne que porta ulleres que està més a prop del centre de la imatge. (Col·lecció Simeó Selga)
Alumnes del Lluís de Peguera asseguts a les cadires de la plaça de l'Institut. Amat-Piniella és cinquè començant per la dreta. (Col·lecció Siméo Selga)
27-12-1929. Avinyó. Amat-Piniella, a la dreta, amb un grup d'amics. (Col·lecció Simeó Selga)
Any 1932. Amat-Piniella, a la dreta, al passeig de Pere III de Manresa. Al seu costat, Jaume Miravitlles ("Met"), que durant la guerra exerciria el càrrec de Comissari de Propaganda de la Generalitat. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1932. Amat-Piniella, a la dreta de la imatge. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1934. Fotografia de carnet. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Fotografies inèdites. Murcia. Setembre de 1934. Joaquim Amat-Piniella i Isidre Morros Altés amb un grup d’amics. A la primera foto apareixen junts a l’esquerra. A la segona, Amat és qui es troba darrera la reixa. (Arxiu Comarcal del Bages)
Fotografies inèdites. Murcia. Setembre de 1934. Joaquim Amat-Piniella i Isidre Morros Altés amb un grup d’amics. A la primera foto apareixen junts a l’esquerra. A la segona, Amat és qui es troba darrera la reixa. (Arxiu Comarcal del Bages)
12/10/1934: Caricatura de Vicenç Prat feta per Amat-Piniella. Tots dos eren tancats a la presó de Manresa pels fets del Sis d'Octubre. Fotografia inèdita. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
12/10/1934: Caricatura de Joaquim Amat-Piniella feta per l'escriptor manresà Vicenç Prat i Brunet (que havia estat regidor de l'Ajuntament de Manresa). Fotografia inèdita. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Joaquim Amat-Piniella el 1935. (Arxiu Comarcal del Bages)
8/12/1935: Estada a Manresa de l’actriu de cinema argentina Nina Martín. Entre els intel·lectuals que l’acompanyen, Joaquim Amat-Piniella, Josep Terme, Josep M. Rosal, Antoni Martí Farreras i Ramir Torres. (Arxiu Comarcal del Bages)
31/5/1936: Inauguració de l’Exposició Esperantista Internacional, a la sala d’actes del Grup Escolar Renaixença. (Arxiu Comarcal del Bages)
Passeig de Manresa, anys 30. D’esquerra a dreta, Pere Armengou, Antoni Martí Farreras, Joaquim Amat-Piniella, Joan Clara, X, X. (Col·leció Jordi Fariñas Claret).
Any 1937. Joaquim Amat-Piniella -que havia estudiat a l'Escola Popular de Guerra de Catalunya-, amb el seu flamant uniforme de tinent d'artilleria de la 4ª bateria de canons 7,5 de la 80 Brigada Mixta de la 29ª Divisió. L'envià a Maria Llaveries amb el següent comentari escrit al revers: "endevines què porto a la solapa?". (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1937. Amat-Piniella -segon per la dreta- a València durant un permís. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1938. Fotografia de carnet. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
27/6/1938. Amat, a la casa d'uns veïns, a Llevant. D'esquerra a dreta: Gómez, Camacho, Fernando, Fabregat, Amat i Garrigo. Al revers consta el nom de Llevant com a lloc on fou feta la foto. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
2/7/1938. Amat (ajagut, a l'esquerra). Al darrere de la foto hi escrigué: "Èmuls de Gandhi. Aquesta era la meva xavola". (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Febrer de 1940. D'esquerra a dreta: Josep Arnal, Ferran Planes, Pere Vives i Joaquim Amat, com a integrants d'una Companyia de Treballadors Espanyols, al Loira. Arnal, Vives i Amat poc temps després serien deportats a Mauthausen, on Pere Vives trobaria la mort. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Febrer de 1940. Els mateixos que a l'anterior imatge. D'esquerra a dreta: Pere Vives, Joaquim Amat, Ferran Planes i Josep Arnal. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Joaquim Amat-Piniella l'any 1945, poc després de sortir de Mauthausen. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Joaquim Amat-Piniella l'any 1945, poc després de sortir de Mauthausen. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1945: Joaquim Amat amb una colla d'amics a Sent Antonin (sud-oest de França). (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
24/2/1947: D'esquerra a dreta: Josep Cuitó, Concepció Piniella (mare de Joaquim Amat-Piniella), Maria Llaveries i Joaquim Amat, en el casament de Rosa Cuitó Amat, filla d'Anna Amat-Piniella. Imatge inèdita. (Col·lecció familiar Marcel Amat)
24/2/1947: Maria Llaveries i Joaquim Amat-Piniella, en el casament de la seva neboda, Rosa Cuitó Amat. Imatge inèdita. (Col·lecció familiar Marcel Amat)
Any 1948. Amat-Piniella amb la seva muller, Maria Llaveries, que moriria l'any següent. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1952. Celebració, al Casino de Manresa, del 25è aniversari de l'Institut Lluís de Peguera. D'esquerra a dreta: J. Hurtado Sanchís, Àngel Carbonés Ferrer, Jacint Rosal Argullol (director de l'Institut), Josefina Oliveras Ferrer, Simeó Selga Ubach, Joaquim Amat-Piniella i Jaume Herms Mateu. (Col·lecció Simeó Selga)
Primeries dels anys 50. Concepció Piniella i Blanqué, mare de Joaquim i Rosa Amat-Piniella, pintant a Santander, a casa de la seva filla Rosa (al fons, a l'esquerra). Concepció Piniella va morir l'any 1953. Imatge inèdita. (Col·leció familiar Marcel Amat)
Any 1955. Amat-Piniella al despatx de l'empresa on treballava. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1955. Amat-Piniella al despatx de l'empresa on treballava. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1955. Amat-Piniella al seu escriptori. (Arxiu Històric Comarcal de Manresa)
Any 1958. Amat, a les oficines de l'empresa. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1961. Amat-Piniella al balcó de casa seva. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1965. Imatge de Joaquim Amat-Piniella. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Any 1965. Amat-Piniella a París, durant la celebració del Congrés de la FEDIP (Federación Española de Deportados e Internados Políticos). (Arxiu Històric Comarcal de Manresa). (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Amat-Piniella i Joan Baptista Claret a Viena. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Amat-Piniella i Joan Baptista Claret a Viena. (Col·lecció Jordi Fariñas Claret).
Joaquim Amat-Piniella, en una fotografia sense data. (Col·lecció Jordi Fariñas Claret).
Finals dels anys 60: fotografia feta a la Terrassa Martini, local situat al sobreàtic de l’edifici situat al xamfrà del Passeig de Gràcia/Gran-Via en què se celebraven presentacions de llibres i altres activitats culturals. D'esquerra a dreta, Albert Manent, Estanislau Torres, Joaquim Amat-Piniella, Robert Saladrigas, Joaquim Carbó i Ramon Folch i Camarassa. Segons Joaquim Carbó, que ens ha facilitat la fotografia, aquest segurament fou un acte organitzat per l'editorial Alfaguara, que aleshores publicava dues col·leccions en català: “La novel·la popular” i “Ara i Ací”.
Maig de 1970. Amat viatjant a Mauthausen, per commemorar el 25è aniversari de l'alliberament del camp. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Maig de 1970: Amat-Piniella -primer per la dreta-, al camp de concentració de Gusen. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Joaquim Amat-Piniella i Joan Clara davant el monument commemoratiu de Mauthausen del cementiri de Père-Lachaise de París. (Col·lecció Jordi Fariñas Claret).
Joaquim Amat-Piniella i Josep Bailina, en una fotografia de la qual desconeixem el lloc i la data. (Col·lecció Jordi Fariñas Claret). A l’apartat Fotografies d’aquest web en trobareu una altra de la mateixa trobada.
Joaquim Amat-Piniella (a la dreta), amb el seu vell amic de Santpedor Josep Bailina Sivila. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Joan Clara i Joaquim Amat-Piniella, a Font Romeu.
Joan Clara (amb boina negra), Joaquim Amat-Piniella i Josep Bailina, en una fotografia sense data. Tot sembla indicar que són de la mateixa trobada que les dues fotografies anteriors. (Col·lecció Jordi Fariñas Claret)
Joan Clara (amb boina negra), Joaquim Amat-Piniella i Josep Bailina, en una fotografia sense data. Tot sembla indicar que són de la mateixa trobada que les dues fotografies anteriors. (Col·lecció Jordi Fariñas Claret)
Ferran Planes, Joan Pagès i Joaquim Amat-Piniella (els dos darrers, deportats als camps nazis) en una fotografia de Pilar Aymerich feta a Barcelona el 1972.
5-5-1978. Els manresans Joaquim Amat-Piniella i Jacint Carrió, supervivents de Mauthausen, en una fotografia publicada al diari “El Correo Catalán”. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Jacint Carrió i Vilaseca)
5-5-1978. Els manresans Joaquim Amat-Piniella i Jacint Carrió, supervivents de Mauthausen, en una fotografia publicada al diari “El Correo Catalán”. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Jacint Carrió i Vilaseca)
Lliurament dels premis del certamen literari de la Cooperativa l'Amistat. Amat-Piniella formava part del jurat. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Imatge de Joaquim Amat-Piniella. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Joaquim Amat-Piniella. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Joaquim Amat-Piniella. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Joaquim Amat-Piniella. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Joaquim Amat-Piniella. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Amat-Piniella amb el seu fill Marcel. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Amat-Piniella amb el seu fill Marcel. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Amat-Piniella amb el seu fill Marcel. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Amat-Piniella amb el seu fill Marcel. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Amat-Piniella amb el seu fill Marcel. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)
Fotografia del carnet d'identitat de Joaquim Amat-Piniella, expedit el 3 d'abril de 1974, quatre mesos justos abans de la seva mort. Aquesta imatge -que no s'havia publicat mai fins ara- és segurament una de les darreres -si no la darrera- de l'escriptor manresà. (Arxiu Comarcal del Bages. Fons Joaquim Amat-Piniella)