Dilluns 2: Manresa homenatjarà Joaquim Amat-Piniella per commemorar el cinquantè aniversari de la seva mort

L’acte es farà a dos quarts d’onze del matí al Cementiri Municipal

El pròxim dilluns 2 de setembre, a dos quarts d’onze del matí, en el marc de la Festa Major, Manresa retrà homenatge a Joaquim Amat-Piniella per commemorar el cinquantè aniversari de la seva mort. L’acte tindrà lloc al Cementiri Municipal de Manresa, davant del panteó núm. 31 de la secció Sant Maurici, on, des del 29 de novembre de 2013, descansen les despulles de l’escriptor manresà.

La periodista Àngels Fusté, que conduirà l’acte, repassarà la vida de l’intel·lectual manresà. Després es farà una ofrena floral al lateral del panteó, on hi ha les plaques commemoratives de l’any Amat-Piniella. A l’acte, hi prendran part l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, el director del Memorial Democràtic, Jordi Font i el president de l’Associació Memòria i Història de Manresa, Salvador Redó. Obrirà i tancarà l’homenatge el grup musical Quart de Blues que interpretarà peces musicals dels compositors W. Franke Harling i Duke Ellington.

Joaquim Amat-Piniella, autor de la novel·la K.L. Reich, on relata l’experiència dels catalans als camps de concentració nazis, ha esdevingut un símbol de la deportació, de la lluita antifeixista i del combat de la dignitat contra la barbàrie nazi.

Aquest homenatge, organitzat per l’Ajuntament de Manresa i l’Associació Memòria i Història de Manresa, vol reconèixer la figura i el llegat d’Amat-Piniella, que va morir el 3 d’agost de 1974 a la ciutat sanitària de Bellvitge.

Al portal de Memoria.cat podeu consultar aquest web dedicat específicament a la seva vida i obra, amb nombrosos documents, fotografies i textos seus:

www.memoria.cat/amat-piniella

Buscar a tot memoria.cat