Memoria.cat ofereix el text de la lectura teatralitzada escrita per Llorenç Capdevila sobre la vida i obra de Josep Maria Planes (1907-1936)

També es pot visualitzar la representació de l’obra, enregistrada per l’Ajuntament de Manresa

18/7/2024. Llorenç Capdevila en la presentació de l’obra. Els actors en l’escenificació de la lectura teatralitzada a l’Espai La Plana de l’Om de Manresa.(Fotografies: Sussi Garcia)

 

El portal de webs de l’Associació Memòria i Història de Manresa ofereix a partir d’avui el text “Planes (del turisme literari al periodisme compromès)”, de l’escriptor Llorenç Capdevila i Roure, un muntatge teatral creat a partir de textos del periodista manresà Josep Maria Planes i Martí (1907-1936). Agraïm a Llorenç Capdevila la seva predisposició i generositat per fer-ho possible.

L’obra, dirigida per Fina Tapias i interpretada pel grup d’actors i actrius de la Companyia Els Carlins, es va representar el passat 18 de juliol a l’auditori de La Plana de l’Om de Manresa.

L’espectacle ressegueix la trajectòria personal i professional de Josep Maria Planes a partir, sobretot, de la lectura teatralitzada de fragments de la seva obra, mentre el personatge de l’autor (encarnat per l’actor Marc Freixa) va intervenint per lligar-ho tot.

Trobareu el text, fotografies i el vídeo de l’obra en aquest enllaç.

Aquest fou el darrer acte del cicle “Cent anys llegint Planes”, organitzat per l’Associació Cultural El Galliner, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Òmnium Bages-Moianès i l’Associació Memòria i Història de Manresa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i de la Diputació de Barcelona. L’objectiu era reivindicar la personalitat de Josep Maria Planes i contribuir a difondre’n l’obra. Els tres actes es van organitzar amb motiu del centenari de la publicació del seu primer article signat, el 19 de juliol de 1924, article que va dedicar a l’insigne dramaturg Àngel Guimerà, que havia mort el dia abans.

Trobareu una àmplia informació sobre la vida i obra de Josep Maria Planes al Web de Josep Maria Planes i Martí. Escriptor manresà (1907-1936). Pioner i víctima del periodisme d’investigació.

 

Buscar a tot memoria.cat