Jo hi era

Buscant nom per a les galeries Manresa Centre

 

Com que ja fa calor, avui una curiositat lleugera. Repassant els Regió7 de fa quaranta anys he trobat un anunci que, vist en perspectiva, té la seva gràcia. A banda de reproduir-ne el retall, transcric tot seguit el text:

«A Manresa Centre hem projectat unes esplèndides galeries comercials, àmplies, racionalment distribuïdes, amb tots els serveis tant per als comerciants com per al públic, uns acabats de gran qualitat i presència, que gaudiran de la immillorable situació de Manresa Centre. Seran, de ben segur, una passejada atraient, un punt de tertúlia amigable i un centre comercial de primer ordre. Tot és ja en marxa, però volem batejar aquest indret amb un nom ben eixerit, descriptiu, fàcil de recordar, etc., per això demanem el vostre ajut. Envieu totes les vostres idees, tots els vostres acudits, com voleu que es coneguin aquestes noves galeries comercials a: Manresa Centre, Oficina Informació, carrer Àngel Guimerà 62, Manresa. A l’autor del nom seleccionat el convidarem a passar un inoblidable cap de setmana a París (tres nits), acompanyat d’una persona per ell designada. Organització tècnica: Viatges Àster. El jurat per a l’adjudicació del premi estarà format per: Els propietaris de les botigues de les galeries. Representant del departament comercial de l’empresa immobiliària. Representant de departament de publicitat de Regió7».

Per als desmemoriats: per aquelles dates feia poc que s’havia acabat de construir la gran promoció de blocs de pisos a la cantonada nord de la cruïlla del Passeig amb Guimerà, on fins la dècada anterior hi havia hagut una fàbrica. La promoció es va batejar i vendre amb el nom de Manresa Centre i aquest ha estat utilitzat des de llavors per referir-s’hi. A les plantes baixes que donaven al carrer, lògicament, s’hi van instal·lar establiments comercials i un de financer, però les dimensions del solar permetien crear unes galeries comercials al seu interior, amb una entrada pel Passeig i una altra per Guimerà (o, com en deien antigament de la part del carrer de Crist Rei en amunt, «la prolongació Guimerà»).

Vet aquí, doncs, que al juny del 1981 el diari publicava l’anunci d’aquest concurs. I ara, amable lector manresà, faci memòria: com es diuen actualment les galeries en qüestió? O en tot cas, vostè, amb quin nom les coneix o coneixia la darrera vegada que hi va anar o en va parlar? Ves que no sigui alguna cosa de l’estil de «les galeries de Manresa Centre».

 

 

 

Últims records

enric roca carrio
Enric Roca Carrió
Joan Requesens i Piquer
Joan Requesens i Piquer
Joan Requesens i Piquer
Joan Requesens i Piquer
Jaume Grandia i Cortina
Jaume Grandia i Cortina
Joan Requesens i Piquer
Joan Requesens i Piquer
Buscar a tot memoria.cat